Siirry suoraan sisältöön

Vaasan museot ovat mielenkiintoisia

  • tehnyt
Kuntsin modernin taiteen museo sijaitsee Vaasassa.

Mikäli vierailee Vaasassa, kannattaa ehdottomasti tutustua kaupungin kattavaan museoiden valikoimaan. Vaasan museot ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta avoinna ympäri vuoden. Moni museoista on kuitenkin suljettuina maanantaisin, joten sopiva päivä vierailla museoissa on tiistaista sunnuntaihin. Museot sijaitsevat hyvin kulkuyhteyksien päässä toisistaan ja osan välillä liikkuminen tapahtuu helposti jalkaisinkin. Kannattaakin katsoa museoiden sijainnit kartalta ja suunnitella tutustuminen niihin sen pohjalta.

Vaasan museot pitävät sisällään taidetta

Taiteen ystäville museot Vaasassa ovat erityisen mielenkiintoisia, koska moni niistä pitää sisällään upeaa ja arvostettua taidetta. Suosituin näistä lienee Kuntsin modernin taiteen museo, jonka kokoelman sanotaan olevan yksi merkittävimmistä nykytaiteen ja modernin taiteen kokoelmista meillä Suomessa. Museo sijaitsee todella kauniissa miljöössä meren rannalla lähellä kaupungin toria.

Pohjanmaan nähtävyydet ovat todella mielenkiintoisia ja niihin tutustumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Esimerkiksi ihastuttava Tikanojan taidekoti Vaasassa järjestää erilaisia kiinnostavia taideluentoja sekä mieleenpainuvia esityksiä ja vaihtuvassa taidenäyttelyssä riittää katsottavaa jokaiselle. Kannattaa vierailla myös Pohjanmaan museossa, jossa pääsee tutustumaan Suomen sekä Pohjanmaan mielenkiintoiseen historiaan sekä tietysti kulttuuriin.

Museoita jokaiselle

Vaasassa on museoita jokaiselle ja jokaiseen makuun. Museovierailulle kannattaa ottaa lapsetkin mukaan ja tutustuttaa samalla heitäkin kulttuuriin ja taiteeseen. Esimerkiksi Vaasan taidehalli on kiva koko perheen vierailukohde, johon on helppo tulla, ja jossa vierailu ei kuitenkaan vie niin paljon aikaa, että pienemmätkin jaksavat mukana hienosti.

Avainsanat: