Pohjanmaan nähtävyydet Vaasan tyyliin

  • tehnyt
Raippaluodon silta

Pohjanmaan nähtävyydet ovat yllättävän monipuolisia ja jo yhdestä kaupungista löytyy tutkittavaa useammaksikin päiväksi. Tässä tekstissä tutustummekin hieman siihen, mitä Vaasalla on tarjottavaa. Vaasa on kaksikielinen kaupunki, jossa tekemistä riittää myös talvella. Historiallisiin kohteisiin tutustuminen on mielenkiintoista ja opettavaista, sillä alueen historia ja kulttuuri ovat hyvin rikkaita. Annamme muutamia hyviä vinkkejä, joista tutkimusmatkan voi kätevästi aloittaa.

Pohjanmaan nähtävyydet ja museot

Vaasasta löytyy useita museoita, joihin kannattaa ehdottomasti harkita tekevänsä vierailun. Erityisesti Pohjanmaan museo on kokemisen arvoinen, sillä se on museokokonaisuus, joka kattaa useita eri tyylejä. Se koostuu Pohjanmaan maakuntamuseosta, Vaasan taidehallista ja Terranovasta, joka on luonnontieteellinen museo. Samalla kertaa on siis mahdollisuus päästä ihastelemaan tiedettä, taidetta ja historiaa.

Vaasa ja Vihanti omaavat melko värikkään historian ja Vaasan rakennuksissa näkyy edelleen menneisyyden loistoa. Esimerkiksi 1800-luvun lopussa valmistunut kaupungintalo on upea nähtävyys. Se on kaunis sekä ulkoa että sisältä ja siitä hyödynnetään nykyään erilaisiin yhteisö- ja yritystilaisuuksiin. Vaasan kauppahalli mahdollistaa ostointoiselle monipuolisen tarjonnan. Tämäkin rakennus on jo itsessään ihailtavan kaunis.

Vaasan upeat kirkot

Kirkkoja ei kannata unohtaa listaltaan. Erityisesti Vaasan ortodoksinen kirkko on täynnä mahtavia yksityiskohtia sekä esineitä. Tämä 1860-luvulla valmistunut komeus edustaa goottilaista rakennustekniikkaa. Se sijaitsee Vaasan Kasarmintornilla. Toisessa Vaasan kirkoista löytyy sisältä itsensä Albert Edelfeltin maalaama alttaritaulu, joka on melkoisen suosittu nähtävyys.

Avainsanat: