Siirry suoraan sisältöön

Roskalava Vihanti

  • tehnyt

Kierrättäminen ja ympäristöystävällisyys ovat monien valinta tänä päivänä. Kirpputorien lisäksi jokaiseen kaupunkiin on perustettu Facebookissa roskalava-niminen ryhmä, jossa kaupungissa asuvat voivat antaa pois itselle turhaksi jäänyttä tavaraa täysin ilmaiseksi. Vihantilaisille tehty ryhmä kantaa nimeä Roskalava Vihanti. Roskalavalta voi tehdä hyviä löytöjä, ja joskus toisen roska on toiselle arvokas aarre, jota on etsinyt kaikkialta jo pidemmän aikaa.

Vanhoja vinyylilevyjä

Miten roskalava Vihanti toimii?

Facebook roskalava on ryhmä, jossa saa antaa pois itselle tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa. Kyseessä ei kuitenkaan ole kirppisryhmä, eli tavarat annetaan pois ilman rahaa. Roskalavalle ilmoitetuista tavaroista ei siis koskaan pyydetä rahaa, eikä mielellään myöskään muuta korvausta, kuten kahvipakettia tai suklaalevyä. Tuotteet pitäisi saada ainoastaan noutaa pois itse, eli hakijan tulee noutaa tuotteet itse, eikä niitä toimiteta mihinkään muualle.

Roskalava-ryhmään kuuluu tuhansia kaupungissa asuvia ihmisiä, mutta myös lähikaupungeissa asuvat saattavat liittyä ryhmään siinä toivossa, että ryhmässä ilmoitettaisiin jostakin itselle mielenkiintoisesta tuotteesta. Jos onnistut löytämään mieleisen tuotteen, sinun tulee kommentoida julkaisuun. Jos olet ensimmäinen tuotteen varaava henkilö, tuote kuuluu sinulle. Tällöin sinun tulee kertoa ajankohta, jolloin voisit tuotteen noutaa. Monesti ilmoittaja ei kauaa noutoa odottele, vaan mieluummin antaa sen seuraavalle.

Facebook roskalava tarjoaa aarteita

Vaikka kyseessä on Roskalava Vihanti -nimeä kantava ryhmä, ei ryhmässä usein ole tarjolla pelkkää roskaa. Monesti roskalavalle tulee ilmoitettavaksi hyvää tavaraa, jota ilmoittaja ei vain ole jaksanut alkaa myymään kirppisryhmässä. Saatat siis löytää esimerkiksi hyväkuntoiset huonekalut täysin ilmaiseksi tästä ryhmästä. Monet jopa sisustavat kotinsa uuteen uskoon täysin ilmaiseksi ryhmän avulla. Muista kuitenkin, että ryhmässä on tuhansia muita sinun lisäksesi, joten oikean aarteen itselle saaminen saattaa kestää.

Roskalava Vihanti toimii nimensä mukaisesti Vihannissa, ja roskalavalla ilmoitettavat tuotteet noudetaan Vihannin alueelta. Monet ovat löytäneet ryhmän kautta esimerkiksi hyväkuntoisia sisustustarvikkeita, lehtiä, kirjoja, vaatteita ja vaikka työkaluja. Roskalavalla olevat ilmoitukset antavat päivittäin jotakin aivan uutta tarjolle ja siksi ryhmän seuraaminen on erittäin mielenkiintoista.

Voiko roskalavalta löytää täysosuman?

Roskalavalle ilmoitetaan myyntiin jos jonkinlaista tavaraa, eikä ilmoittaja aina ole tietoinen siitä, kuinka arvokas tuote oikeasti onkaan. Joskus saatat löytää esimerkiksi jälleenmyyntiarvolta erittäin arvokkaan tuotteen, ja olo on kuin olisi voittanut jättipotin, jota moni Skrill-kasino netissä tarjoilee. Tällaisen jättipotin itselle saaminen on kuitenkin melko haastavaa, sillä ryhmästä löytyy taatusti muita asiantuntijoita, jotka havittelevat samaa tuotetta itselleen.

Saadaksesi roskalavan löytöjä itsellesi, sinun tulee siis sattua paikalle juuri oikeaan aikaan. Ensimmäinen kommentoija on usein se, joka vie tuotteen itselleen. Jos ensimmäinen kommentoija jostakin syystä joutuu perumaan tuotteen hakemisen, se siirtyy seuraavalle, joten vaikka olisit sijalla kaksi tai kolme, on hyvin mahdollista, että tuote on sinun.

Onko Roskalava Vihanti vain vihantilaisille?

Vihantilaiset ovat varmasti ylpeitä omasta kotiseudustaan, jolta löytyy niin historiallinen Vihannin kaivos kuin kauniita vihreitä luontomaisemiakin. Vihannin roskalava ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain vihantilaisille, mutta nimi tarkoittaa sitä, että siellä ilmoitettavat tuotteet tulee noutaa Vihannista. Vaikka asuisit toisella puolella Suomea, voit liittyä ryhmään, mutta löytämäsi aarteet tulee noitaa sovitussa ajassa paikkakunnalta.

Suurin osa Vihannin roskalava-ryhmässä olevista jäsenistä on kotoisin juurikin Vihannista, sillä jokaisella kaupungilla on omat roskalava-ryhmänsä Facebookissa. On usein huomattavasti järkevämpää noutaa tuotteita oman kodin lähimaastosta, vaikka tuotteiden ilmaisuus kyllä houkuttaa muitakin.

Roskalava Vihanti on ympäristöystävällinen ryhmä, sillä se tukee kierrättämistä. Kun omat tuotteet löytää käytettyinä, ei tule ostettua aina uutta ja kulutettua luonnonvaroja turhaan. Ilmoittajan ei myöskään tarvitse viedä käyttökelpoista tavaraa roskiin tai kaatopaikalle, jos tavara voi tällä tavoin saada uuden elämän ja päästä toisessa kodissa hyvään käyttöön. Myös luonto kiittää Facebookin roskalava-ryhmiä.