Siirry suoraan sisältöön

Parhaat Raahen ravintolat

  • tehnyt
Raahen ravintolat

Raahessa on monia hyviä kahviloita ja ravintoloita, joissa kannattaa käydä, jos asuu tai on muuten käymässä tässä ihanassa merellisessä kaupungissa. Millaisia ovat parhaat Raahen ravintolat? Emme laittaneet niitä paremmuusjärjestykseen vaan otamme ne esiin satunnaisessa järjestyksessä ja valitettavasti kaikki ruokapaikat eivät tähän tekstiin edes mahdu, joten enemmänkin kaupungista löytyy ruokatarjontaa. Take away -tyyppisiä tai juhlien järjestämiseen tarkoitettuja paikkoja on useampia, mutta katsotaanpa pintaraapaisu, mitä Raahe tarjoilee.

Langin Kauppahuone ja Katariinan Kamari

Millaista tuntuisi käydä 1800-luvun kiireettömässä kahvilassa, pysähtyä ja siemaista kuppi kahvia sekä nautiskella herkullinen leivos? Sen voi kokea Langin Kauppahuoneella, joka tarjoilee kahvin lisäksi esimerkiksi maittavia lounaita. Tämä kahvila-ravintola on mielenkiintoinen tuttavuus, koska heillä on myös Boutique Hotelli, joten voit nauttia tunnelmasta useamman päivän. Paikka henkii historiaa ja sillä on monta tarinaa sekä puodista saa herkulliset leivonnaiset. Täällä voit järjestää myös tunnelmalliset juhlasi. Raahen ravintolat tarjoilevat heti kättelyssä melkoista eksotiikkaa!

Täältä suunnistamme meren äärelle, idylliseen pihapiiriin. Olemme tulleet Willa Katariinaan, joka sekin henkii 1800-luvun tunnelmaa Wanhan Raahen alueella. Täällä on myöskin tarjolla majoitusta sekä upea holvikellari, jota kutsutaan Katariinan Kellariksi. Se on tilausravintola ja sillä on myös anniskeluoikeudet. Holvikellarin kerrotaan toimineen vuosia sitten päätalon ruokavarastona, joten ei ole mikään ihme, että se henkii todella aitoa tunnelmaa. Jos haluat ystävien kesken viettää rennon ja tunnelmallisen illan, kannattaa varata Katariinan Kellari sekä yöpyä joko Katariinan Kamarissa tai Renkituvassa. Näiden 1800-luvun upeiden paikkojen keskellä saattaa online kasino ilman rekisteröitymistä tuntua hyvinkin modernilta ja erilaiselta ympäristöön verrattuna.

Raahen ravintolat Raahen Hovissa sekä Puolu Bristossa

Raahen Hovi on jo tavanomaisempi verrattuna kahteen edellä mainittuun paikkaan, mutta se ei tarjonnallaan jää yhtään huonommaksi. Raahen Hovi on myös hotelli ja arkisin on tarjolla lounasta. Raahen ravintolat yllättävät monipuolisuudellaan ja niin myös Hovi, jossa on tarjolla hyvin monipuolista arkiruokaa ja myös fiinimmät herkut eivät ole heille vieraita. Ruoka on taiottu herkulliseen muotoon, joten tämä paikka ei häviä yhtään kahdelle aikaisemmalle. Suomen parhaat ravintolat listataan vuosittain, mutta vielä siinä listalla ei ole näkynyt Raahen ravintoloita.

Koska tuo äskeinen jää hiukan harmittamaan, niin siirrymme tutkailemaan, millainen tarjonta on Puolu Bristossa. Kun astuu sisään, voi heti aistia, että siirrytään jonkinlaiseen Etelä-Euroopan tunnelmaan. Siellä voi aistia Italian ja Ranskan viinitilat. Arkisin on tarjolla pientä suolaista, mutta sesonkien maut on otettu huomioon. Taidokkaita makuelämyksiä saa yhtä lailla ruuasta kuin viinistä tai niiden yhdistelmästä. Lähituottajien ruoka on löytänyt paikkansa tämän ravintolan sydämestä. Sivuillamme on jo aiemmin esitelty Hai Long Raahe, joten käy tutustumassa samalla, mitä tämä aasialaisten herkkujen taituri tarjoilee.

Lapaluodossa saa kalaa

Kun merellisessä kaupungissa ollaan, niin jossakin vaiheessa on löydettävä paikka, joka tarjoilee kaupungin herkullisimmat kala-annokset. Sellainen löytyy Lapaluodosta, joka oli pitkään työläisyhteisö sijaintinsa takia. Lapaluodon Kala ja Kahvila tarjoilee kalaherkkuja, jotka kalastajat pyytävät lähivesistä. Sitä voi kutsua myös lähiruuaksi. Kalafanaatikoille onkin tarjolla melkoiset kalaherkut. Lounasta on myös tarjolla tiistaista lauantaihin, joten vielä viikonloppunakin voi piipahtaa herkkujen äärellä. Sieltä voi myös poimia mukaansa lounasta ja syödä kotona, jos sen kokee hyväksi vaihtoehdoksi. Kotikokille on tarjolla erinomaisia aineksia myös ruuan valmistamiseen. Tässä oli muutama mainio vaihtoehto, millaisia Raahen ravintolat ovat. Lisää upeita paikkoja löytyy kaupungilta.

Avainsanat: