Siirry suoraan sisältöön

Vihannin kinttupolut vievät luonnon lähelle

  • tehnyt
Vihannin kinttupolut mahdollistavat upean elämyksen

Vihannin kinttupolut sijaitsevat entisessä Vihannissa ja nykyisessä Raahen kaupungissa. Se on Vihannin kylien välinen luontopolkujen reitistö, jonka on rahoittanut Nouseva Rannikko-seutu ja Vihannin kylä. Tätä reitistöä on reilut 100 kilometriä ja sen varrella on esimerkiksi useita taukopaikkoja. Se tarjoaa siis runsaasti mahdollisuuksia luonto- ja liikuntaharrastuksiin sekä vapaa-ajan viettoon. Tämä reitti tarjoaa myös runsaasti Vihannin ikivanhaa historiaa.

Vihannin kinttupolut tarjoavat jokaiselle jotakin

Vihannin kinttupolut käyvät niin patikoimiseen, lenkkeilyyn kuin maisemien ihailuun ja rentoutumiseenkin. Yli 20 erilaista pysähdyspaikkaa tarjoavat levähdysmahdollisuuksia ja kyläoppaat kylien reiteillä kertovat niiden historiasta. Vihannin kylällä onkin paljon kerrottavaa, sillä siellä oli asutusta jo kivikaudella. Esimerkiksi Vihannin Alpuan alueelta voi vielä tänäkin päivänä tehdä löytöjä muinaisajoilta. Myös Lumijärven laavun seutuvilla on ollut muinaisasutusta.

Kinttupolut tarjoavat myös muun muassa erikseen varattavia lämpimiä mökkimajoituksia sekä laavuja ja muita pysähdyspaikkoja noin 5-10 kilometrin välein. Lähialueella sijaitsee myös Vihannin seudun mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vihannin kaivos ja kivilabyrintti Jatulintarha. Vihannin kinttupolut lähialueineen ovat siis mitä loistavin kohde niin historiasta, kulttuurista kuin luonnosta ja ulkoilustakin pitäville.

Vihannin kinttupolut – tutustu reitistöön

Vihannin kinttupolut -reitistölle pääsee useaa eri reittiä ja kylää pitkin. Kannattaakin tarkistaa ennen patikoinnille lähtöä mikä reitti olisi itselle paras. Esimerkiksi Lampinkallion ja Eteläselänlammen laavupaikat tarjoavat myös käymälän. Esimerkiksi Myllyperä—Ilveskorpi taas voi olla lyhyen matkan huonokuntoista ja Käpylä—Kauraperän reitillä näkee vanhaa maaseutuasutusta.